MenuMenu

EEN LICHTKRING OM HET KRUISReviews (0)

EEN LICHTKRING OM HET KRUIS - BEEK, DR. A. VAN DE - 9789021143668
Waarom is de wereld zoals die is? Waarom zijn mensen zoals ze zijn? Hoe heeft dit ooit kunnen beginnen? Wat is de mens? Heeft de mens een vrije wil? Als we denken aan een verloren paradijs dan is de hele wereld een ondoorgrondelijk raadsel. Waarom is er zoveel ellende? Hoe kon in een perfecte wereld het kwaad ontstaan?

Christus is niet een noodmaatregel om de problemen op te lossen die de mens door de zonde heeft veroorzaakt. Hij is zelf schepper van de wereld en deze draagt daarom de kenmerken die bij Jezus passen. Met het oog op de Gekruisigde is alles geschapen. In dat licht bespreekt Van de Beek vragen over het lijden in de wereld, de mens, de zonde en de vrije wil. In dat licht alleen is er vrijheid, vrede en rust mogelijk. Dit is geen wereld van idealen maar van een doodgestoken Lam. Als je zo kijkt, begrijp je waarom de wereld is zoals die is.

Dr. A. van de Beek is hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika en auteur van vele theologische boeken. In 2008 verscheen God doet recht. Eschatologie als christologie, onderdeel van zijn grote theologische project Over God spreken.
Auteur:
BEEK, DR. A. VAN DE
Prijs:
€ 35,99
Artikelnr:
9789021143668
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review