MenuMenu

Wilke den Hertog over traktaten:

Eenvoudig, effectief en vanzelfsprekend

Het viel me afgelopen winter op toen we voor drie maanden terug in Nederland waren. Alles wat we hier in Isaan doen om mensen met het Evangelie te bereiken is over het algemeen eenvoudig, effectief en ook vanzelfsprekend.

Eenvoudig, omdat je wilt dat mensen het kunnen begrijpen. Effectief, omdat het gewoon kort het Evangelie duidelijk maakt. Vanzelfsprekend, omdat je er eigenlijk helemaal niet lang over hoeft na te denken wat je nodig hebt om te getuigen van Christus.

En daar waren we dus in Nederland de afgelopen winter en het viel me nu eigenlijk pas op. Waarom doen we niet gewoon hetzelfde in Nederland?

We gebruiken in Thailand traktaatjes. Waarom kan niet gewoon elk gemeentelid in Nederland er een stuk of drie op zak hebben, met zijn of haar telefoonnummer erop? Gewoon voor als je een keer ineens een goed gesprek met iemand hebt.

We vertellen Bijbelverhalen uit het hoofd. Kunt u of jij iemand een gelijkenis vertellen of een verhaal over Jezus? Je zult erover verbaasd zijn hoe mensen daarop reageren.

Je biedt aan om voor iemand te bidden. Veel mensen vinden dat prima en het zet ze aan het denken. Bovendien, wat als God jouw gebed verhoort en degene voor wie je gebeden hebt dat ervaart?

Je vertelt hoe je zelf christen werd. Weet je wat je dan zou zeggen? En kun je het Evangelie ook in één minuut vertellen? Wat zou je dan vertellen?

Als het net zo nieuw voor jou is als het voor mij was toen we hier aan de slag gingen, dan zou ik zeggen: probeer het eens!

Wilke den Hertog is met zijn gezin uitgezonden voor kerkplanting in Noordoost Thailand (Isaan). Met toestemming verkort overgenomen uit IDEAZ, het blad van MissieNederland.