MenuMenu

UIT HET HART GEGREPENReviews (0)

UIT HET HART GEGREPEN - KARELS,-MEEUSE, M.H. - 9789033128226
De volgende woorden komen uit het dagboekje van Jessie Thain (1821-1889), oudste dochter van de reder John Thain en zijn vrouw Janet Davidson.

Het zien van de toren van de St. Peter’s bracht mij geheel van streek, toen we de stad Dundee binnenreden. Onder andere was tijdens mijn verblijf deze gedachte steeds bij mij....dat hij er niet meer was.

De familie Thain is bevriend met de bekende predikant Robert Murray McCheyne. Jessie begint te schrijven over alles wat haar geestelijk leven betreft op oudejaarsdag 1843, het sterfjaar van haar geliefde dominee.

Uit de kwetsbare manier van schrijven blijkt dat Robert Murray McCheyne en zijn prediking een grote plaats hadden in het hart van Jessie Thain.  Zij beschrijft op ontroerende wijze haar verdriet om zijn sterven. Ook de verdere beschrijvingen van haar geestelijk leven zijn op een bijzondere manier beschreven,

M.H. Karels-Meeuse schreef een groot aantal jeugdboeken, maar ook kerkgeschiedenis en levensbeschrijvingen hebben haar bijzondere aandacht. Zij schreef onder andere een bewerking van de bekende levensbeschrijving van Sukey Harley.

Mooi geschenkboekje voor bijvoorbeeld Moederdag.

Auteur:
KARELS,-MEEUSE, M.H.
Prijs:
€ 7,50
Artikelnr:
9789033128226
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review