MenuMenu

NIET MEER SAMENReviews (0)

NIET MEER SAMEN - KLEIN - 9789033830044
De papa en mama van Jonna en Joris gaan scheiden

Dit prentenboek beschrijft de scheiding van ouders in een christelijk gezin vanuit het perspectief van een jong kind. Het boek is bedoeld voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar die in aanraking komen met een scheiding in het eigen gezin of daarbuiten. Het boek biedt ruimte aan alle gemengde en uiteenlopende gevoelens waar kinderen tegenaan lopen. Jonna, Joris en Hond reageren allemaal anders. En dat mag ook. Het boek wil kinderen helpen om te gaan met de situatie.

Uitgangspunt in het boek is de boodschap dat wat er ook gebeurt, God er is. God verandert niet. Hij is trouw. Tegelijk kan geloven juist in situaties van 'gebroken trouw loodzwaar worden voor ouders. Vragen, schuldgevoelens, twijfel kan de overtuiging van Gods aanwezigheid in twijfel trekken. Op niveau van het kind is in het boek geprobeerd om de steunende en moeilijke kanten van het geloof ruimte te geven. Achterin het boek is mede daarom een eenvoudige versie van Psalm 139 weergegeven.

Linda Klein - Vuijst (1973) is werkzaam als orthopedagoge en kinder- en jeugdpsychotherapeute bij de afdeling jeugdzorg van Eleos in Amersfoort. Zij begeleidt ouders, kinderen en jongeren.

Nynke Talsma heeft haar sporen als illustratrice verdiend. Ze maakte diverse coverillustraties en prentenboeken voor zowel christelijke als algemene uitgevers.
Haar stijl is aansprekend, integer en ze tekent met veel inlevingsvermogen en oog voor detail.

Vanwege de complexiteit van het onderwerp heeft Linda Klein een bijlage bij het boek geschreven. Hierin geeft ze adviezen voor ouders, opvoeders, leerkrachten en andere betrokkenen over hoe het boek het beste gebruikt kan worden. Zij belicht de achterliggende gedachten van het boek.

''Een warm prentenboek, over de dubbele pagina sfeervol geïllustreerd in aquareltechniek... de auteur heeft een uitvoerige en heel bruikbare bijlage geschreven met adviezen en achtergrondinformatie''
Nederlandse Bibliotheek Dienst, augustus 2007
Auteur:
KLEIN
Prijs:
€ 12,50
Artikelnr:
9789033830044
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review