MenuMenu

Mirjam van de Vegt


Mirjam van der Vegt


Mirjam van der VegtMirjam van der Vegt (1977) is getrouwd, heeft 2 dochters en woont in Utrecht. Zij is auteur, spreker en (stilte)trainer. Na tien jaar lang in de journalistiek te hebben gewerkt bij Twee Vandaag, Netwerk en EO-Visie, gooide zij het roer volledig om. Nadat haar eerste roman Schaduwvlucht was verschenen, verliet zij de journalistiek, en richtte zij zich vooral op schrijven en trainen.
Inmiddels is een behoorlijk aantal boeken van haar hand verschenen. O.a. de roman De laatste patiënt, de novelle De zomer van de vreemdeling en Durf te leven. In Durf te leven beschrijft Mirjam van der Vegt hoe ze door haar eigen angst heen moest na een ongeluk in 2013, waarbij haar auto over de kop sloeg. Verschillende boeken werden genomineerd voor de publieksprijs christelijk boek.
Ruim 8 jaar geleden kwam Mirjam van der Vegt in een burn-out terecht. De burn-out maakte dat zij met 'stilte' aan de slag ging, zo kwam de Stiltelijn tot stand. Het veelgelezen Koester je hart, het Stiltedagboek en Herademen met de Psalmen maken hier deel van uit.  
Mirjam is mede-initiatiefnemer van de eenmalige glossy Stil. Dit is een fraai magazine met indringende interviews, treffende spreuken, prachtige fotografie en een aantal extra's die helpen bij het onthaasten in het leven van alledag.  
De trainingen en lezingen die Mirjam van der Vegt geeft zijn gericht op het thema stilte, rust en ruimte.
Met de Stiltetour trekt Mirjam van der Vegt het land in, samen met de musicus Ronald Koops. De Stiltetour is een muzikale en verstillende tocht langs woorden van herademing, wanhoop en hoop. Met deze avonden hopen zij dat de bezoekers ervaren wat in Psalm 62 staat: 'Mijn ziel vindt alleen rust bij U'.
In o.a. de stilteweekenden is het mogelijk de inzichten uit de boeken te beleven en te oefenen.
Tegelijk met het actieboek 2016 Het naaiatelier, verschijnt ook Adem de dag, dit boek schreef Mirjam samen met haar man Alex van Pelt en herder Sjoerd Stellingwerf.