MenuMenu

DE GLORIE VAN GODReviews (0)

DE GLORIE VAN GOD - OUWENEEL - 9789063536671
Twaalf namen van de stammen van Israel, twaalf poorten van de stad van God. Twaalf namen van de apostelen van het Lam, twaalf fundamenten van het nieuwe Jeruzalem. Zij had de glorie van God.
Twaalf delen van de Evangelische Dogmatische reeks, eindigend bij God Zelf. De schrijver voert ons in dit afsluitende deel naar de eigenlijke Godsleer, de theologica propria. En dat kan en wil hij uiteraard niet doen zonder de wijsgerige voorvragen (prolegomena), zowel intern als extern te behandelen.
Is daarmee de perfecte voltooiing bereikt? Zeker komen er in deze reeks geen nieuwe delen meer. Maar dat zegt uiteraard niet dat in deze twaalf delen een volmaakte samenvatting is gegeven van de Godsopenbaring.
'Zoals toneelspelers heimelijk maar een verlangen heeft: Hamlet te spelen, zo heb ik ernaar verlang een verhandeling over God te schrijven - maar dit boek is het niet', zo schrijft J.I. Packer in het voorwoord van zijn klassiek geworden boek God leren kennen.
In diezelfde geest past bij het einde van deze reeks een eerbetoon aan God alleen: soli Deo gloria!

Prof.dr. Willem J. Ouweneel (1944) is verbonden aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven/Heverlee, B.) en is oud-docent van de Evangelische Theologische Academie (Zwijndrecht) en de Evangelische Hogeschool (Amersfoort).

Dit is het laatste deel van een 12-delige Evangelisch-dogmatische reeks. Eerder verschenen onder meer De Kerk van God I en II en Het verbond en het koninkrijk van God.
Auteur:
OUWENEEL
Prijs:
€ 52,50
Artikelnr:
9789063536671
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review
Gerelateerde producten