MenuMenu

Dit zijn wijOver ETZ | De Schuilplaats menu

ETZ is uitgever van folders en andere hulpmiddelen van evangelisatie


Folders?
Een traktaat is een kleine folder met een korte evangelisatieboodschap. Zoals een reclamespotje in zo'n dertig seconden een product of dienst aanbeveelt, zo vertelt een goede evangelisatiefolder een concrete, prikkelende en relevante boodschap die het Evangelie bevat en de lezer dichter bij Christus brengt.

Evangeliseren met folders: waarom zou je?
Folders zijn een effectief instrument om mensen iets te vertellen van dat wat jouw leven veranderd heeft: het Evangelie. Je kunt ze uitdelen bij evenementen of op straat, maar ook doelgericht weggeven als afsluiting van een gesprekje op het schoolplein of in de wachtkamer. Iemand heeft eens gezegd dat niets goedkoper is, verder reikt, duurzamer is en de boodschap beter vertelt dan een goed traktaat.

We zouden je veel kunnen vertellen over de effectiviteit van deze manier van evangeliseren. In de afgelopen vijftig jaar hebben we talloze reacties mogen ontvangen van mensen die mede door een folder een keuze voor Jezus hebben gemaakt. Meer dan eens gingen traktaten de hele wereld over om uiteindelijke gelezen te worden door iemand die het op dat moment nodig had!

ETZ: lectuurzending sinds 1962
De Stichting Evangelische Traktaat Zending is opgericht in 1962. De belangrijkste taak is het ontwikkelen, publiceren en verspreiden van evangelisatiemateriaal. Verder worden projecten gesteund die met lectuurzending te maken hebben. Deze activiteiten kosten uiteraard geld. Om een zekere continuïteit in financiële middelen te waarborgen werd in 1982 een boekhandel geopend: Christelijke boek- en muziekhandel de Schuilplaats. De Schuilplaats functioneert als bron van inkomsten om materiaal te kunnen uitgeven of andere projecten te ondersteunen. Deze winkel wordt bemand door een team van vrijwilligers. De winst die door deze winkel wordt opgebracht, wordt direct geïnvesteerd in het uitgeven van (nieuwe) traktaten of in andere lectuurprojecten. Totaal zijn circa 40 vrijwilligers werkzaam op de verzendafdeling, in de winkel of thuis.

Meehelpen?
Heb je zelf belangstelling om een bijdrage te leveren aan ons werk? Je kunt het altijd in je gebed bij de Heer opdragen. Je kunt een gift overmaken op de rekening van ons steunfonds. Of wil je actief meewerken door mee te denken over nieuwe folders? Reageer dan door ons een e-mail te sturen.