MenuMenu

Wanneer ben je rijk?

Deze zomer liep ik op een markt, ergens in het land. Ik zag ook een kraam met allemaal tegeltjes. Die zijn weer helemaal in. ‘Wijsheid tegeltjes’ noemen ze die. Grappige wijsheden, bedoeld om te prikkelen. Of om je aan het denken te zetten.

Zo las ik op een tegeltje: “Je bent pas rijk wanneer je iets bezit dat je niet kunt kopen”.  Mooi hè? Dat zette mij wel aan het denken: wanneer ben je nou rijk? Toch niet alleen als je veel geld hebt. Nee toch..?
Je bent pas rijk als je de Here Jezus persoonlijk kent als je Heer en Heiland. En die rijkdom is niet met geld te koop. Die is gratis..! ( Jesaja55:1) Dat is genade..!

Er viel me nog een tegeltje op:  “Spaar geen centen maar goede momenten”. Ook zo eentje die ik best op zou willen hangen:   “spaar geen centen”. Geld heb je nodig, maar er is meer…. Belangrijker is “spaar goede momenten”. Gewoon in het contact met mensen die je ontmoet, bijvoorbeeld als je met anderen in gesprek raakt over het Evangelie. Zulke goede momenten wens ik jullie toe in de gewone contacten, maar zeker ook in ontmoetingen die jullie misschien hebben rond komende kerstactiviteiten. En wat zou het geweldig zijn als onze persoonlijke ontmoetingen met God daarin doorwerken!

Het is soms best moeilijk om tijd vrij te maken voor onze persoonlijke ontmoeting met God. Maar het is zo belangrijk. In de Bijbel klinkt de oproep: “Zoek de Here nu Hij Zich laat vinden”, “roep Hem aan terwijl Hij nabij is” (Jesaja 55:6).

Zoek zulke momenten. Dan is er de belofte dat Hij zich laat vinden.

Maak dus tijd vrij om de Here te zoeken. En bid voor goede momenten met de mensen die je mag ontmoeten. Opdat je er klaar voor bent als je in contact komt met mensen die de Heilige Geest heeft voorbereid.

-Je bent pas rijk wanneer je iets bezit dat je niet kunt kopen.
- Spaar geen centen maar goede momenten.

Helemaal zo gek nog niet, zo’n tegeltje.

Gerard Stolk