MenuMenu

OVER DE TIEN WOORDENReviews (0)

OVER DE TIEN WOORDEN - PHILO - 9789460360244
De joodse filosoof en theoloog Philo van Alexandrië (20/15 v. Chr. - 50 n. Chr.) leefde in twee werelden. Hij was geworteld in het jodendom, maar maakte tegelijkertijd deel uit van de hellenistische cultuur, die in Alexandrië haar hoogtepunt had bereikt. Tussen beide trachtte hij een brug te slaan. Hij probeerde het joodse geloof te vertolken op een eigentijdse manier, zodat het in die cultuur begrepen en hopelijk aanvaard zou worden.
Hij was de eerste die een uitgebreide systematische studie over de joodse Wet schreef. De Tien Woorden of Tien Geboden uit Exodus 20 vormen hiervan de kern. Alle andere geboden en voorschriften zijn volgens hem hiertoe te herleiden. Zijn tractaat De decalogo, dat aan de Tien Woorden gewijd is, verschijnt hier voor het eerst in een Nederlandse vertaling.
De Tien Geboden hebben ook buiten het jodendom en christendom een grote invloed gehad. Philo's verklaring biedt interessante stof voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het jodendom en vroege christendom, in filosofie en ethiek.


Over de vertaler
Dr. F. Ledegang (*1937) studeerde theologie en klassieke talen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij was predikant van de Gereformeerde Kerk en was tussen 1979 en 1984 verbonden aan de vakgroep Kerkgeschiedenis en Patristiek van de Radboud Universiteit). Zijn specialiteit is de Alexandrijnse theologie.
Auteur:
PHILO
Prijs:
€ 22,90
Artikelnr:
9789460360244
Dit artikel is tijdelijk niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review