MenuMenu

TEGENDRAADS NADENKEN OVER TECHNIEKReviews (0)

TEGENDRAADS NADENKEN OVER TECHNIEK - SCHUURMAN, EGBERT - 9789059729315
In Tegendraads nadenken over Techniek wordt kritischer naar de techniek gekeken dan over het algemeen gangbaar is. De overheersende gezindheid heeft veel weg van een technische heilsverwachting. Die overschatting van de techniek wordt dan vervolgens in problemen, dreigingen en soms zelfs rampen gelogenstraft. De auteur pleit voor een hoognodige verantwoordelijkheidsethiek voor de techniek. Dat biedt ruimte om de techniek in dienst van alles wat leeft te ontwikkelen.
Daarbij is het benadrukken van het onderscheid tussen de techniek en technologie ook tegendraads. Techniek behoort tot de zichtbare, waarneembare werkelijkheid. De technologie is de wetenschap - dus abstracte kennis - van die techniek. Vele filosofieën van de techniek richten hun denken op dat abstracte niveau en dromen daarmee weg. Dat is de oorzaak van onjuiste waardering en verkeerde inschattingen van toekomstige technieken als genetische modificatie, computers, robots, cyborgs, en nanotechniek.
Tegendraads is ook de moderne techniek mee als oorzaak te zien van de huidige financieel-economische wereldcrisis. En niet te vergeten de invloed van de techniek en van het technische denken op de spanning tussen de westerse en de islamitische cultuur.
Met andere filosofen van de techniek heeft de auteur veel gemeenschappelijk: het leven in dezelfde wereld, met dezelfde problemen, ook van de techniek. Maar de levensvisie verschilt. Dat leidt tot boeiende confrontaties.
Auteur:
SCHUURMAN, EGBERT
Prijs:
€ 19,50
Artikelnr:
9789059729315
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review