MenuMenu

HIER WOON IKReviews (0)

HIER WOON IK - SELLES-TEN BRINKE, NIESKE - 9789033833342
Hier woon ik is een boek over pleegzorg.
Het is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en is bedoeld om samen te lezen met een ouder of opvoeder.

In het boek staan vijf verhalen over verschillende pleegkinderen, allemaal in een andere situatie.
Er zijn pleegkinderen die vanaf dat ze heel klein zijn in een pleeggezin wonen, er zijn er ook die maar kort pleegzorg nodig hebben. Sommige kinderen hebben al in een heleboel gezinnen gewoond, anderen wonen in een gezinshuis.

Bij de verhalen staan doorpraatvragen en het boek geeft extra informatie over professionals in pleegzorg. Doordat dit boek de hele pleegzorg laat zien is er veel herkenning in de verhalen voor bijna alle pleegkinderen.

Hier woon ik biedt hierdoor veel aanknopingspunten om met (pleeg)kinderen in gesprek te gaan over pleegzorg in het algemeen, maar zeker ook over hun eigen situatie.
Een aanrader voor pleeggezinnen maar ook zeker geschikt voor scholen en bibliotheken als documentatie voor spreekbeurten en werkstukken over pleegzorg.

Nieske Selles-ten Brinke is moeder van vijf (pleeg)kinderen. Ze woont in Ermelo en heeft jarenlang gewerkt in het basisonderwijs. Eerder verscheen van haar hand het boek Je hoeft niet te kiezen, een prentenpraatboek over wonen in een pleeggezin voor kinderen vanaf 3 jaar.

In Nederland zijn er ruim 17.000 pleegkinderen. Op elke school en bij elke club en in veel kerken zijn er kinderen die te maken hebben met pleegzorg. Het is belangrijk om met kinderen hierover in gesprek te kunnen gaan. Kinderen zijn nieuwsgierig en vragen veel, maar niet voor elk pleegkind is het fijn om te vertellen over de thuissituatie. Hier woon ik wil daarin tegemoet komen. Het boek vertelt vijf verhalen over heel verschillende pleegkinderen. Dat geeft herkenning en laat de kinderen ervaren: ik ben niet de enige.

Dit boek is een samenwerking tussen uitgeverij Ark Media, Pleegzorg Nederland en Stichting Kinderpostzegels.

Verschijnt medio januari 2017
            
Auteur:
SELLES-TEN BRINKE, NIESKE
Prijs:
€ 9,50
Artikelnr:
9789033833342
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review
Gerelateerde producten