MenuMenu

ECHTSCHEIDINGReviews (0)

ECHTSCHEIDING - STEENSMA, D.J. - 9789058818966
Dit boek onderstreept de vastheid van het huwelijksverbond, maar geeft ook aan dat de Bijbel ruimte laat voor echtscheiding in een situatie van ernstige verwaarlozing van de huwelijksbelofte.
Het bespreekt de Bijbelteksten die op echtscheiding betrekking hebben, en hoe die teksten in de geschiedenis zijn verwerkt. Daarbij wordt niet alleen aandacht gegeven aan de protestantse, maar ook aan de vroegchristelijke en de rooms-katholieke traditie.
Bij de bespreking van Bijbelteksten is vooral gelet op datgene wat deze teksten veronderstellen tegen de achtergrond van de wereld van het oude Nabije Oosten, het jodendom ten tijde van het Nieuwe Testament en de toenmalige Grieks-Romeinse wereld.
De studie is bedoeld voor allen die geïnteresseerd zijn in theologische ethiek, en allen die nadenken over vragen op dit gebied.

Dr. D. J. Steensma (1958) is deeltijdpredikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Feanwâlden en hoofdredacteur van het Kerkblad voor het Noorden. Hij doceerde ethiek aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en aan de opleiding godsdienstleraar (master) van de Gereformeerde Hogeschool (nu: Viaa) te Zwolle.
Auteur:
STEENSMA, D.J.
Prijs:
€ 29,30
Artikelnr:
9789058818966
Dit artikel is tijdelijk niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review