MenuMenu

OBADJA EN MICHAReviews (0)

OBADJA EN MICHA - WESTERINK - 9789058810939
Inhoud
Klein, zwak en volkomen weerloos is Israël als de legers van het grote Babvlon haar grenzen binnenvalt. Edom geniet ervan. Waar is het machtige volk van weleer? Kijk het nu eens meegevoerd worden, als een willoos lam naar de slachtbank!

Wat Edom zich niet realiseert, is dat het hiermee Gods oordeel over zichzelf afroept. Een oordeel dat hem met vurige bewoordingen wordt aangezegd door de profeet Obadja, in het gelijknamige bijbelboek. Voor Israël daarentegen heeft Obadja een goede boodschap. Het zal terugkeren uit zijn ballingschap! Een nieuwe tijd zal dan aanbreken, uitlopend op de echte heilstijd waarin alle wereldmachten voor Israëls God moeten buigen.

Van dat laatste profeteert ook de profeet Micha. Micha is een plattelandsmens, die ageert tegen de onrechtmatige weelde van de steden Samaria en Jeruzalem. In woorden vol verlangen profeteert hij van een andere tijd, waarin recht en voorspoed hand in hand gaan. Wanneer de Messias komen zal...

Auteur
Ds. J. Westerink is predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Utrecht- West.

96 pagina's

Recensies
Sedert medio jaren tachtig heeft de christelijk-gereformeerde auteur een aantal lezingen voor de EO-radio gehouden over de zogenaamde 'kleine profeten' in de bijbel. Achteraf werden deze teksten gebundeld. Met dit boek over Obadja (twee hoofdstukken) en Micha (elf hoofdstukken) sluit hij deze lezingencyclus af. De profeet Obadja kondigt de ondergang aan van Edom, het broedervolk van Israel. En ook dat Israel zal terugkeren uit de ballingschap. De profeet Micha verzet zich tegen de onrechtmatigheden in Samaria (Israel) en Jeruzalem (Juda) en schetst hoopvol dat er een nieuwe tijd van recht en voorspoed zal aanbreken. Dat gebeurt wanneer de Messias zal komen. Op heldere en indringende wijze schetst de auteur het optreden van beide profeten, waardoor men een goed beeld krijgt van deze mannen Gods. Ieder hoofdstuk sluit hij af met een aantal gespreksvragen. Het boekje is daardoor voor een bredere kring van bijbelgroepen en bij zelfstudie een gedegen inleiding op bijbels profetisme.


Auteur:
WESTERINK
Prijs:
€ 11,50
Artikelnr:
9789058810939
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review