MenuMenu

CHRISTUS HART VAN DE SCHEPPINGReviews (0)

CHRISTUS HART VAN DE SCHEPPING - WILLIAMS, ROWAN - 9789089723413
Christus hart van de schepping is een breed uitgewerkt boek, waarin Rowan Williams beargumenteert dat Jezus zoals wij hem leren kennen, de sleutel is tot het christelijk geloof in de schepper en de schepping.

Door een gedetailleerde beschouwing van teksten uit verschillende tijden wordt duidelijk hoe christenen via Christus de mogelijkheid van een diep verbonden benadering tot de schepping ontdekt hebben en daaruit een aantal radicale visies op ethiek en politiek afgeleid hebben.

Dit boek is gebaseerd op inzichten uit het oosters Christendom, van theologen uit de westerse middeleeuwen en de reformatie, van Calvijn tot Bonnhoeffer en op de theologische visies van filosofen als Kierkegaard en Wittgenstein. Williams gaat veel fundamentele kwesties van het christelijk geloof langs en schrijft ondanks de complexiteit van het onderwerp met een doorschijnende helderheid.

Rowan Williams (1950) is een vooraanstaand theoloog, schrijver en dichter. Hij was onder meer van 1999 tot 2012 Aartsbisschop van Canterbury en Primaat van de Anglicaanse kerk. Hij is nu master aan het Magdalene College te Cambridge.
Auteur:
WILLIAMS, ROWAN
Prijs:
€ 24,95
Artikelnr:
9789089723413
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review